неделя, 5 май 2024 г.

Андрю Гарфийлд ще играе Франкенщайн

Киноманите очакват с нетърпение превъплъщението на звездата от „Спайдърмен“

Актьорът Андрю Гарфийлд ще се превъплъти в ролята чудовище в предстоящия филм на Гийермо дел Торо „Франкенщайн“. Същият се продуцира в рамките на цялостната сделка на режисьора с „Нетфликс“. Очаква се звездата от „Спайдърмен“ да се присъедини към проекта заедно с колегата си Оскар Айзък, който киноманите ще видят като д-р Виктор Франкенщайн. Засега не е известно дали дългоочакваната продукция ще бъде директна адаптация на оригиналния роман на Мери Шели от 1818 г. или един от многото различни варианти, които Холивуд е създал през годините.

Заради дългогодишните успешни взаимоотношения на любимците със стрийминг гиганта, феновете определят партньорството им като доста обещаващо.

Айзък ще влезе в обувките на д-р Виктор Франкенщайн

Последният проект на 58-годишният мексикански режисьор е анимационната адаптация на „Пинокио“. Тя бе счетена за най-добрата от трите различни детски хита, правени досега. Неслучайно филмът е номиниран за „Оскар“ в категория „Най-добър анимационен филм“, а по-рано тази година спечели „Златен глобус“ отново за най-добра анимация.

От своя страна през 2021 г. Гарфийлд се превъплъти в образа на драматурга Джонатан Ларсън в биографичния мюзикъл „Тик, тик… БУМ!“, режисиран от Лин-Мануел Миранда. Ролята му донесе награда „Златен глобус“ и номинация за „Оскар“, създавайки предпоставки за преосмисляне на така нашумялото му превъплъщение в ролята на Питър Паркър, който в момента сякаш се носи по вълната на общественото обожание. Той трябва да се появи съвсем скоро и в ролята на противоречивия милиардер Ричард Брансън във филма „Hot Air“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html