неделя, 5 май 2024 г.

Израел удари правителствен квартал в Дамаск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 15 души са загинали при израелски въздушна атака по Дамаск, при която бе засегната жилищна сграда, намираща се район на столицата със засилени мерки за сигурност, в който има и ирански културен център и в който са централите на редица служби за сигурност, предаде АФП. Въздушният удар е бил нанесен по квартала Кафр Суса, в който са централите на сирийското разузнаване и на сирийската служба за сигурност. В квартала живеят и високопоставени представители.

От кадри, разпространени от държавната новинарска агенция САНА, се вижда почти изцяло разрушен жилищен блок. Според неправителствения сирийски Център за наблюдение на правата на човека жертвите са 15, сред които имало и цивилни. При удара е била засегната жилищна сграда, която е била близо до иранския културен център, а целта на удара са били обекти, в които е имало членове на ирански милиции и на ливанското движение „Хизбула“, допълва неправителствената организация.

От началото на войната в Сирия през 2011 г. Израел извърши стотици въздушни удари по тази страна, като взе на прицел основно позиции на сирийската армия, на иранските сили и на „Хизбула“, които са съюзници на сирийския режим, отбелязва БТА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html