неделя, 28 април 2024 г.

Мария Захарова: Вместо да мечтаете за поражението на Русия, занимавайте се с НЛО и балони

„Нашите хора ви се смеят, а вие все още фантазирате за поражението на Русия и сега все още призовавате режима в Киев да започне атака срещу Крим. „Виктория, имаш много работа у дома“, с тези думи се обърна Мария Захарова към заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд.

„Изявленията на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд за атаките срещу Крим за пореден път потвърждават участието на Съединените американски щати в конфликта в Украйна“, заяви говорителката на руското външно министерство.

„Те си позволяват цяла поредица от изумителни и абсурдни изказвания. Отново трябва да констатираме участието на САЩ в конфликта в Украйна – те доставят оръжия в огромни количества, предоставят разузнавателни данни, участват в планирането на военни операции“, каза Захарова.

Както добави Захарова, сега „американските войнолюбци са отишли ​​една крачка напред“.

„Те насърчават режима в Киев да ескалира още повече, да разпространи войната на територията на страната ни – по този начин с директни атаки. Това е, за което предупреждавахме преди и което ни принуди да започнем специална военна операция“, каза Захарова, в интервю.

Тя посъветва американската страна да се справи с белите балони и НЛО.

„Бих искал да дам съвет на Виктория Нуланд. Виктория, справи се с белите балони и НЛО, те кръстосват в големи количества над американските територии. Както виждаме, нещо не ви върви, за да разрешите бързо и ефективно ситуацията с тези неидентифицирани обекти. Нашите ви се смеят, а вие все си фантазирате за поражението на Русия и сега още призовавате режима в Киев да атакува Крим. „Виктория, имаш много работа у дома“, каза Захарова.

По-рано заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нуланд заяви, че военните съоръжения в Крим са легитимни цели за Украйна и че Америка я подкрепя.

Превод и редакция: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html