неделя, 5 май 2024 г.

Нови обвинения разоряват Алек Болдуин

Актьорът плаща солени хонорари на адвокатите си

За Алек Болдуин лошите новини напоследък нямат край! През 2021 г. актьорът с очи на сиамски котарак застреля по време на снимките на филма „Rust“ операторката Халина Хътчинс. Тогава бойният пистолет, с който той участва в екшън сцена, се оказа зареден с истински патрони, вместно с халостни, и така се стигна до фаталния инцидент.

В следствие на това на Алек Болдуин и на отговорника за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд бяха повдигнати обвинения в непредумишлено убийство от прокуратурата на щата Ню Мексико. Кариерата на холивудския ас моментално тръгна надолу, той позапусна външния си вид, а медиите зад океана се питат дали не е започнал да злоупотребява с чашката.

Сега обаче звездата от „На лов за „Червения октомври“ има нов проблем! Родителите и сестрата на убитата Халина Хътчинс са завели ново дело срещу него. Целта на делото е тримата членове на семейството на Хътчинс да получат солидно финансово обезщетение. Семейството е „опустошено от шокиращото убийство“ на Хътчинс и вярва, че „всеки отговорен за нейната загуба трябва да бъде подведен под отговорност“, казва адвокатът на опечалената фамилия.

По американските стандарти това означава, че на Болдуин може да му се наложи да се прости с милиони долари. Предвид забуксувалата му кариера и солените хонорари, които плаща на адвокатите си, това буквално може да го разори, споделят запознати.

Според прокурорите обвиненията са опит да се търси справедливост за смъртта на Хътчинс, докато адвокатите на Болдуин и другата обвиняема Хана Гутиерес-Рийд твърдят, че обвиненията са прекалено тежки предвид че случаят е трагичен инцидент.

Междувременно стана ясно, че работата по уестърн филма „Rust“ все пак ще продължи. И то именно с Алек Болдуин в главната роля и Джоел Соуза като режисьор. Не е ясно обаче дали актьорът ще бъде копродуцент или Матю Хътчинс ще остане изпълнителен продуцент.

Със сигурност се знае обаче, че на снимачната площадка ще има надзорници по безопасността и че работещите оръжия и боеприпаси ще бъдат забранени, пише „Ю Ес Ей Тудей“. Филмът вече има печална слава, но пък няма лоша реклама, а и продуцентите и спонсорите са хвърлили луди пари за продукцията, затова не им се ще тя да отиде на бунището.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html