събота, 4 май 2024 г.

Вежди Рашидов направи дарение за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Вежди Рашидов, кадър бТВ

Вежди Рашидов и съпругата му д-р Снежка Бахарова – Рашидова направиха дарение от голямо количество топли одеяла и завивки за пострадалите от земетресенията в Турция. Това съобщиха от кабинета на Вежди Рашидов. В утрешния ден подобно дарение семейство Рашидови ще направи и за пострадалите от земетресението в Сирия.

„В този момент на тежка трагедия най-ценна е помощта, която идва навреме. Винаги съм откликвал в такива моменти на нещастия, защото сърцето ми казва така, това е милосърдието и човешката съпричастност. За мен и за семейството ми е чест да можем да помогнем на хората, изпаднали  в беда след катастрофалното земетресение в Турция и Сирия. Аз зная цената на голямата радост от малката помощ, спомням си годините в сиропиталището като дете, когато и най-малкото дарение изпълваше сърцето ми с надежда“, сподели Вежди Рашидов. Мъката и на хората в Турция, и на хората в Сирия, загубили дом и близки, е една и съща – това е голямата човешка мъка. Дано с помощта да направим дните на оцелелите  по-поносими“, допълни той.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко десет окръга в южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия.

Броят на жертвите на земетресенията нарасна до 35 418, съобщи вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html