петък, 26 април 2024 г.

Прокуратурата с подробности за убийството на Иван Владимиров – Нав

Вчера, при съседска свада беше убит известният психолог Иван Владимиров – Нав. „Разпитват се съседи. Убийството е извършено вчера около 22:30 часа на улица Черковна в София. Прибирайки се вечерта жертвата, може би, е влязла в конфликт с нашия обвиняем. Застрелян е в областта на лицето с един куршум. Няма свидетели на самата стрелба. Сигналът е подаден от съседи, чули са странен шум и миризма и са открили тялото на площадката между етажите. В процес на изясняване сме на точната причина за убийството“, коментира Десислава Петрова , говорител на СГП, цитирана от Новини.бг.

Снимка: БНТ

От държавното обвинение са категорични, че не е известно обвиняемият да е оказвал съпротива при ареста.

В процес на изясняване сме на техните взаимоотношения. Известен е сигнал, в който се твърди, че жертвата е наела трима души, за да откраднат материали за вторични суровини, подготвени за предаване от обвиняемия, категорична е Петрова.

По думите ѝ обвиняемият е бил служител на МВР към КАТ – София, но е напуснал системата. „Повдигнато му е обвинение по чл. 115 за извършването на умишлено убийство. Чака се адвокат, за да му бъде предявено. Направено е и освидетелстване на обвиняемия с негово съгласие и са взети обтривки от ръцете му. Няма данни да е бил записан в Психодиспансера“, разясни още говорителката на СГП.

Проверили сме това, което имаме като сигнали при нас, за останалите – могат да ви отговорят колегите от МВР, с тези думи Петрова отговори на журналистическите въпроси относно това дали МВР си е свършило работата по подадените 12 сигнала срещу обвиняемия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html