неделя, 5 май 2024 г.

Филмът за Мерилин Монро превзе „Златна малинка“ с 8 номинации

Ана де Армас в „Блондинката“

Биографичният филм „Блондинка“ с актрисата Ана де Армас в ролята на Мерилин Монро получи най-много номинации – осем, на антинаградите „Златна малинка“, включително за най-лош филм, най-лош сценарий и най-лош режисьор. Организаторите на антипризовете го описаха като проект, който „почитателите на киното харесват дори по-малко от критиците“.

Сред претендентите в актьорските категории е двукратният носител на „Оскар“ Том Ханкс. Той е с три номинации – за най-лош актьор за „Пинокио на Дисни“ и за същата категория в поддържаща роля за превъплъщението си в образа на мениджъра полковник Паркър в биографичната продукция „Елвис“. Третата му номинация е в раздела за най-лоша екранна двойка и е за изобилстващото му от латекс лице и нелепия му акцент.

Двукратният носител на „Оскар“ в „Пинокио“

Любопитна подробност е, че той не е единственият обичан и възхваляван актьор, попадал в надпреварата за „Златна малинка“. Сред предишните носители на антиотличието са звезди от ранга на Леонардо ди Каприо, Еди Редмейн, Бен Афлек, Холи Бери, Сандра Бълок и екранни легенди като Лорънс Оливие, Марлон Брандо и Ал Пачино.

В този случай Джаред Лето, който миналата година стана носител на „Златна малинка“ за най-лош актьор в поддържаща роля за „Домът на Gucci“, а през тази година ще се съревновава в категорията за най-лош актьор в главна роля за „Морбиус“, не е изненада. Останалите претенденти за „Златна малинка“ са Колсън Бейкър (Машин Гън Кели) за „Добро оплакване“ (Good Mourning), Пийт Дейвидсън за „Мармадюк“ и Силвестър Сталоун за „Самарянин“.

Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Райън Кийра Армстронг за „Подпалвачката“, Брайс Далас Хауърд за „Джурасик парк: Господство“, Даян Кийтън за „Мак и Рита“, Кая Скоделарио за „Дъщерята на краля“ и Алиша Силвърстоун за „Акулата“.

Сред номинираните за най-лоши актьори в поддържащи роли освен Том Ханкс са Лорейн Брако, Пенелопе Крус, Мира Сорвино, Мод Сън, Пийт Дейвидсън.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html