понеделник, 29 април 2024 г.

Румен Радев поздрави Иван Гарелов за 80-та му годишнина

Снимка: Президентство

Президентът поздрави журналиста Иван Гарелов по повод 80-та му годишнина днес, предаде БТА.

„Уважаеми господин Гарелов, приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Вашата 80-а годишнина! Забележителният Ви професионален път Ви откроява като един от най-ярките български публицисти, превърнал истината в своя кауза, а журналистическия анализ в път към здравия разум, пише в поздравителния адрес от президента“, гласи част от поздравителния адрес на Румен Радев към журналиста.

Вашият критичен и честен поглед върху значимите процеси у нас и зад граница поддържа общественото съзнание будно и винаги е бил ценен ориентир както за зрителите и читателите, така и за политиците. Неоспорим е приносът Ви като емблематичен водещ на „Панорама“ за превръщането на предаването в своеобразна институция в Българската национална телевизия, която и до днес е сред най-авторитетните трибуни за значими политически послания, посочва президентът.

С активната си гражданска позиция, ерудиция и смелост успяхте да утвърдите характерен и неподражаем стил, който има съществен принос за плурализма в медийната среда у нас. Правото на различно мнение и свободно изразяване е ценност, за чието отстояване са нужни усилията на цялото ни общество и с особена роля в тази мисия са именно личностите, които са спечелили високо доверие, допълва Радев.

Качествената, независима и свободна журналистика, базирана на фактите и обективния прочит на събитията, е все по-нужна днес, когато истината често бива подлагана на изпитания. Професионален и морален дълг на българските журналисти е да отстояват професионалните стандарти и принципи в борбата с внушенията, манипулациите и външните вмешателства информационната среда, коментира президентът.

„Във Ваше лице младите репортери и телевизионни водещи могат да намерят пример, който с увереност да следват. Желая Ви здраве, сили, щастие и нови успехи. Честит празник“, пише още Румен Радев в поздравителния адрес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html