неделя, 5 май 2024 г.

Променят стратегическия план за земеделие, за да няма ощетени фермери

Стратегическият план за земеделие ще бъде променен, за да няма ощетени фермери. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев в Пловдив по време на национална среща на производителите на плодове и зеленчуци.

„Ще трябва да се вземат от едни ставки на едни продукти и ще трябва да се дадат там, където на практика покажат анализите повече. Така че при всички положения някой недоволен ще има в цялата ситуация. Това, което искаме този път, е пълна публичност. Така че стратегическият план ще бъде променен.“

Тази седмица представители на организации от сектор „Плодове и зеленчуци“ настояха за спешни промени в Стратегическия план, който според тях вкарва производителите в капан. Те призоваха президента Румен Радев и премиера Гълъб Донев да настояват пред бъдещия земеделски министър, който и да е той, да преразгледа плана с участието на браншовите организации.

Членове и симпатизанти на тези браншови организации излизат днес на мирен протест при „Дунав мост“ в Русе. Според производителите на плодове и зеленчуци политиката на държавата води до унищожаване на българското производство, предаде БНР.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html