неделя, 5 май 2024 г.

Венета Райкова изтегля книгите си от пазара

Новината сподели самата тя в социалните мрежи

Дългогодишната тв водеща, журналистка и писателка Венета Райкова ще основе свое издателство. Новината сподели самата тя, изтъквайки, че е прекратила отношенията си с дружеството, което до момента популяризираше и разпространяваше творчеството й. Стъпката изисква време, като през периода, в който ще се погрижи документално за новото си начинание, книгите й – „Триумфът на кучките“, „Вещицата“ и „Инсомния“, ще бъдат изтеглени от пазара, пише “Галерия”.

„Взех важно професионално решение – прекратих отношенията си с издателството, което издаваше книгите ми. Писмено съм ги уведомила, че нямат право да продават и разпространяват книгите ми. Затова те ще започнат да се изтеглят от книжарниците и ще липсват за месец или два, но не бързайте да обогатявате колекциите си“, пише популярната блондинка от малкия екран. От дни насам тя води преговори с други издателства, но при липса на взаимна изгода, Райкова е категорична: „Ще основа мое издателство. И познатите ви мои книги, но с нови корици и редакции, отново ще бъдат по книжарниците, заедно с новите ми романи“.

Наскоро претърпя операция на коляното

Причина за забавянето на Венета е операция, която е претърпяла съвсем наскоро. Става дума за коляното, като шевовете и придвижването с шина или патерица пречи на журналистката за физически срещи и дискусия на живо.

Според запознати устатата русокоска е заформила лют скандал с някогашните си колеги, подали й ръка, за да се наложи на пазара. Завишените й изисквания дошли до гуша на екипа, който на свой ред споделил възгледи и мнение. Когато двете страни усетили, че балансът е непосилен, Венета първа взела дръзкото решение да скъса връзката си с тях. А след това атаката и намерението й да направи свое издателство не се приело на драго сърце от останалите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html