неделя, 28 април 2024 г.

Заради призивите за побой между ученици Костадин Костадинов може да бъде подведен и под наказателна отговорност

Снимка: Архив

Вчера  депутат Костадин Костадинов с гордост се похвали, че синът му и негови приятели са разнесли „балтии“ на други ученици, които той нарича „евробабаити“.

Адвокат Стела Николова, която беше депутат от 45-то и 46-то НС от „Демократична България“ се възмути от действията на Костадинов и сезира съответните органи. Тя
обяви, че от Регионалния инспекторат по образование ще излязат с изявление.

Николова припомни, че ако се спазва закона Костадинов може да бъде подведен и под наказателна отговорност.

Ето какво пише тя:

„Йористът Костадин трябва да е запознат с правилата за събиране на подписи за референдум. Йористът Костадин трябва да е обяснил на пълнолетния си син, че той носи отговорност по НК.

Йористът Костадин, който се похвали, че спрял приемането на Закона за домашното насилие вероятно не разбира, че насилието под всякакви форми се преследва от закона у нас, а бабаитлъкът се наказва.

Йористът Костадин и неговите симпатизанти трябва да са наясно, че законите в България важат и за националисти.

Предвиденото в т.2 на чл.12 от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление/ закон за референдумите/ ясно посочва, че се иска съгласуване от общината къде ще се събират подписи и със сигурност общинска администрация не е съгласувала училище.

Дано Йористът Костадин осъзнава какво натресе на пълнолетния си син, който ще трябва да отговаря за постъпките си, предвид, че е бил предупреден от директора на гимназията, че няма право да събира подписи в училище. А за агресията в училище още повече последствия го чакат.

Регионалният инспекторат е уведомен и е взел мерки. Ще има изявление.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html