неделя, 28 април 2024 г.

Кметът на Костинброд иска български трудови борси в Западните покрайнини

В районите населени с българи в Сърбия безработицата е висока.
Снимка: ВАСИЛ НАНЧЕВ

Кметът на Костинброд иска български трудови борси в Западните покрайнини. Според него те могат да бъдат направени в съседна Сърбия и да са насочени към българите, живеещи там. По този начин те могат да дойдат и да работят на територията на Община Костинброд. Това каза кметът на Община Костинброд Трайко Младенов, цитиран БТА.

По думите му е много важно да се облекчи трудовото законодателство, за да може по-лесно да дойдат хората от там, които да работят на територията на общината. Той добави, че в момента този процес е труден и бавен, свързан е с много месеци на кандидатстване, със задължителен български паспорт и други процедури. „А работници са ни необходими“, изтъкна кметът на Община Костинброд.

Трайко Младенов посочи още, че в общината вече работят хора от западните покрайнини. „Самият вариант общината от една страна, от друга бизнесът, и от трета изпълнителната власт, да направим подобни трудови борси, в които да дойдат още свежи работници на територията на общината, е изключително ценен“, заяви още кметът. Той изтъкна, че безработицата в общината отдавна е сведена до минимум.

„Аз съм казал, че само който не иска да работи, не работи тук на територията на общината“, каза още Младенов. Според него има огромни трудности за намирането на работници и служители по различните програми, които са през социалното министерство.

Кметът на Костинброд е на мнение, че процесът на влизане на еврото в България е неизбежен, важен и необходим.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html