понеделник, 29 април 2024 г.

Баян от „Войната на буквите“ е син на земеделски министър

С баща си на премиерата на „Войната на буквите“

Даниел Върбанов, който изпълнява главната роля – на Баян, в сериала „Войната на буквите“ стана звезда само за една нощ. Веднага, след като излезе първият епизод на новата поредица по БНТ, го сравниха с холивудския ас Орландо Блум, а социалните мрежи прегряха от ласкави коментари за младия актьор.

Даниел сега е студент последна година в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Само преди месец и половина той спечели стипендия на името на незабравимия актьор Стефан Данаилов. Когато му връчиха стипендията, той съвсем искрено каза, че не е имал възможността да познава един от великите български актьори и приема с голям респект отличието. Когато режисьорът на хитовия сериал Виктор Чучков кани Даниел за ролята, студентът не може да повярва. Но затова пък школата, през която минава, е уникална.

Актьорът е фен на Хари Потър и на бургерите

В момента младежът е много натоварен – всеки ден има представления в столицата или страната. Той е един от актьорите в хитовата постановка на Театър „Българска Армия“ – „Стъпка по стъпка“. Най-важното за него сега е да завърши успешно тетралната академия и много се надява зрителите да харесат неговото превъплъщение на Баян, което ще му отвори много врати за снимки във филми. На премиерата на сериала „Войната на буквите“ той мина по червения килим с най-популярните и обичани съвременни български актьори. Камерите и фотоапаратите бяха насочени към него, но младежът не показа притеснение. Най-широка беше усмивката му, когато прегръщаше баща си, който паметливите би трябвало да помнят.

Даниел е син на Венцислав Върбанов, бившия земеделски министър (1997-2001) по времето на правителството на Иван Костов, пише „Галерия“. Неговата кариера започва като кмет на Долни Дъбник (Плевенско) и след това е избиран за депутат в 4 парламента, като в единия е министър цял мандат. Майка му Камелия е бивша манекенка и голяма красавица. Историята на любовта им с Венци Върбанов е достойна за снимки на романтичен кинохит. Когато 19-годишното момиче отива да си търси щастието в Италия, тя се установява в Генуа, където е избрана за „Мис Генуа“ през 1993 г. Журито обаче след това я декласира, защото се оказва, че няма италианско гражданство. На следващата година красавицата се озовава при Джани Версаче. Работата при повелителя на модата е трудна, но пък много доходна. Когато се връща в България, младият кмет на Долни Дъбник се бори за любовта й и двамата минават под венило. А земеделецът Върбанов се оказва депутатът с най-красивата жена. Камелия му ражда три момчета,  като най-голям е Даниел, а другите са Алекс и Филип.

В главната роля заедно с Климентина Фърцова

Като малък Дани събирал тестета карти и правел фокуси с тях, което било и любимото му занимание. Детската му мечта била да стане пилот във Формула 1. Хари Потър, разбира се, е любимият му герой, преди да порасне. И досега продължава да е фен на героя от книгите на Джоан Роулинг. Съжалява, че е много твърдоглав, но все пак трябвало да има поне едно лошо качество. Все още любимата му миризма е тази на бургери. А филмът, от който се възхищава, е „Кръстникът“ на Копола. Ако някога му се наложи да живее в чужбина, градът, който би си избрал, е Ню Йорк.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html