понеделник, 29 април 2024 г.

Парламентът се събира на извънредно заседание заради агресията срещу Христиан Пендиков

Снимка: БГНЕС

Парламентът се събира на извънредно заседание днес, съобщава БНТ. Външният министър Николай Милков ще бъде изслушан в Народното събрание. Повод за това е агресията срещу Христиан Пендиков.

Отзовахме посланика ни в Скопие заради натиска върху българите в Северна Македония

Това стана повод при първото заседание на външните министри на Европейския съюз в Брюксел първият ни дипломат да поиска солидарност със София във връзка с напрежението със Северна Македония и натиска върху българската общност там.

Като дипломатически ход от страна на България след побоя над младия мъж с българско самосъзнание, външното ни министерство извика за консултации посланика ни в Северна Македония Ангел Ангелов.

Аnteni.info припомня, че последният случай на агресия беше побоят над председателят на  българския клуб в македонския град Охрид Християн Пендиков. Той беше транспортиран на 20 януари с българския правителствен „Фалкон” за лечение в България. Намира се в реанимацията на ВМА. Пендиков беше посетен вчера от външните министри на Северна Македония и на България – Буяр Османи и Николай Милков. Османи заяви, че агресията е от двете страни и българските клубове в РС Македония да сменят имената си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html