неделя, 28 април 2024 г.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас е на посещение в Южна Африка и Мозамбик

Снимка: БГНЕС

Никос Дендиас е на двудневно официално посещение в Южна Африка и Мозамбик. Той ще проведе поредица от срещи с високопоставени официални представители, съобщи външното министерство, предаде АНА-МПА.

Дендиас ще се срещне с колегата си Наледи Пандор в Претория. След това той ще отпътува за Йоханесбург за посещение на гръцкото училище Сахети в присъствието на Негово Високопреосвещенство митрополита на Йоханесбург и Претория Дамаскинос, а също така ще се срещне и с членове на гръцката общност и ще посети фондация „Нелсън Мандела“.

Това е първото посещение на гръцки външен министър в Южна Африка от 25 години насам.

Дендиас ще посети Мозамбик в сряда, където се очаква да се срещне с външния министър Вероника Макамо, след което се планира да бъде подписан Меморандум за разбирателство за политически консултации. В Мозамбик гръцкият министър ще осъществи редица срещи с високопоставени официални лица.

Очаква се дискусиите да обхванат сътрудничеството на Гърция с тези държави и в международни организации за справяне с общите предизвикателства въз основа на ангажимента към международното право, включително международното морско право.

Посещението на Дендиас в Мозамбик ще е първото на гръцки външен министър в страната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html