понеделник, 29 април 2024 г.

Косовските спецчасти стреляха по сърби – единият е тежко ранен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Членове на специализираната полиция, т.нар. РОСУ на Косово стреля днес на КПП на моста Бистрица на главния път Косовска Митровица-Лепосавич, съобщи Политика.рс.

Те са стреляли по автомобил, в който е имало двама сърби, съобщи Петър Петкович, директор на Службата за Косово и Метохия.

Сърбите са се движели в автомобил, който е бил обстрелван. Шофьорът е ранен в областта на гърдите, а неговият спътник остава невредим.

„Членовете на специалните сили РОСУ на Курти стреляха по сръбското превозно средство и сърбите в него, само защото не искаха РОСУ да ги малтретира без никакво основание и причина. Специалните сили на Курти нямат какво да търсят на север, както и на тази точка, която е незаконно изградена (КПП-бел на ред.), и от която сръбският народ, който минава, е тормозен всеки ден“, посочи Петкович.

Той припомня, че Белград от самото начало е предупреждавал Рос за присъствието на специални части на север, че единствената им цел е да предизвикват инциденти и да малтретират нашите хора в провинцията, което беше демонстрирано днес.

„Очевидно е, че Курти не се колебае да остави сръбската кръв да тече и това е единствената цел на неговите ескадрили в северната част на Косово и Метохия“, заключи Петкович.

Превод и редакция: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html