понеделник, 29 април 2024 г.

Когато говорим за ляволиберали, следва да имаме поне едно наум

Петър Кичашки за в. „Галерия“

На шести януари 2021 г. хиляди привърженици на президента Доналд Тръмп влязоха в сградата на Конгреса на САЩ, искайки нови избори и заявявайки ясно гнева си от откраднатия президентски вот. Хората, които влязоха в Капитолия, преди това бяха на реч на президента Тръмп, който им каза да заявят протеста си мирно пред законодателното събрание.

Митингът пред Конгреса излиза извън контрол и в сградата влизат протестиращите. Щети върху сградата няма, няма наранени служители на капитолийската полиция. Има обаче една жертва – Ашли Бабит, 35-годишна жена, която бива застраляна от полицай, въпреки че е била невъоръжена. Причината за стрелбата остава неизяснена. Събитията от шести януари 2021 г. се превърнаха в основно пропагандно оръжие на Демократическата партия, която продължава и днес, над две години след случилото се, да твърдят, че това е било опит за държавен преврат.

Не просто това, но и държавата с цялата си репресивна мощ се впусна в „раздаване на справедливост“. ФБР изпоарестува хиляди от протестиращите. Пропагандата стигна до там, че в една перверзна повтаряемост на историята, левите в Щатите си създадоха собствена легенда в стила на комунистите в СССР. 18-годишната Хелена Дюк, като един същински Павлик Морозов, предаде на съветската, простете ляволибералната, власт родителите си като ги издаде, че са участвали в събитията от шест януари в Капитолия. Заваляха присъди, много от тях над десет годишни, като целият протест бе натрапчиво обявяват за „опит за държавен преврат“.

Ляволибералите в Конгреса, заедно с отритнатите от Републиканската партия отломки от неоконите като дъщерята на Дик Чейни и Адам Кирзингер, онзи ревлив конгресмен, станал днес служител на ляволибералното „Работническо дело“ – CNN, създадоха специална комисия за шести януари в Конгреса. Дори искаха да призовават Тръмп едва ли не като организатор на „бунта“. Един вид те са светлите и лъчисти защитници на свободата, срещу орките на авторитаризма на Тръмп.

Както обикновено, когато говорим за ляволиберали, следва да имаме поне едно наум. Защото най-великият им номер е да обвиняват другите в собствените си грехове. Внушават, че Тръмп е „символ на тоталитаризма“, но всъщност ето няколко факта и няколко въпроса около шести януари, които останаха неизяснени. Например, не стана ясно защо един от хората, които призовават да се нахлуе в сградата на Конгреса, се оказва впоследствие, че работи или най-малкото е работил като разузнавателен актив и подставено лице на някои видни американски служби, включая ФБР.

Също така не стана ясно защо капитолийската полиция, която е на директно подчинение на спикъра на Конгреса, към онзи момент ляволибералната говореща глава Нанси Пелоси, отваря вратите на сградата маха загражденията и си тръгва. Също така не се изясни с нищо как „Тръмп е подстрекал бунта“ като речите на Тръмп са записани и на тях ясно се вижда и чува, че той говори за мирно упражняване на правото на протест.

Отделно да не говорим, че без отговор стоят легитимните въпроси около фалшификациите на изборите, които бяха „загубени“ от Тръмп. Първо, доказа се по несъмнен начин, че десетки хиляди мъртъвци са гласували по пощата за Джо Байдън. Второ, доказа се по несъмнен начин, че мулета, т.е. контрабандисти на бюлетини, са ходили до офисите на десетки ляволиберални НПО-та и след това са минавали от избирателна пощенска кутия до избирателна пощенска кутия, където са пускали стотици бюлетини наведнъж.

Впоследствие при преброяването точно в тези секции има стотици, в някои случаи и хиляди, гласове за Джо Байдън вповече, отколкото успяха да измерят кои и да е от социологическите агенции. Трето, гласовете в редица окръзи, където битката не просто е оспорвана, но и води до обръщане на цял щат, не бяха преброени в продължение на седмици след вота. Появяваха се чували с бюлетини, а гласовете, пуснати по пощата, бяха с такава преимуществена подкрепа за Джо Байдън, че статистици доказваха как това е фактически невъзможно и го сравняваха с това сто пъти да хвърлиш монета и тя и стоте пъти да пада на ръба си.

Всичко това са факти и легитимни въпроси, които накараха мнозина в Америка и света да са силно скептични към поведението на радикалната левица, която направи Джо Байдън президент. Впрочем, държа да обърнете внимание на фразеологията в случая – съвсем съзнателно наричам Демократическата партия „радикална левица“. Първо, защото е вярно. И второ, защото политиците и техните мажоретки в мейнстрийм медиите, които са част от въпросната радикална левица, не спират да брандират всеки, с когото не са съгласни, като „крайно десен“. Тръмп е „крайно десен“, Орбан е „крайно десен“, Борис Джонсън е „крайно десен“, Жаир Болсонаро е „крайно десен“.

Няма отклонение от пропагандната теза. Всеки политик, който не е крайно ляв бива обявен за „крайно десен“. Разбира се, че това не е вярно. Разбира се, че е тъпа, куха пропаганда. Но определението се лепи – всички крайни левичари и най-вече техните мегафони в западните мейнстрийм медии, а оттам често дори и в нашенските мейнстрийм медии, употребяват израза „крайно десен“ за всеки, несъгласен с тях. Като те могат да говорят лъжи, аз предлагам ние да говорим истината – докато ние, несъгласните с тях не сме крайно десни, то е безспорно, че те са крайно леви, радикално леви в всеки един смисъл на думата.

Прочее, като стана дума за Болсонаро, вижте какво става в Бразилия. Президентът, краен левичар, Лула да Силва спечели пред Болсонаро с толкова малко и по толкова, меко казано, странен начин, че това предизвика вълна от протести в страната. Привърженици на Болсонаро тия дни дори… щурмуваха сградата на бразилския парламент.

И при това също имаше доста, нека ги наречем странни, събития. Разбира се, Болсонаро бе обявен за подстрекател, а радикалната левица на Лула да Силва в Бразилия и радикалната левица на Джо Байдън в Америка в момента преговарят да експулсират Болсонаро, който се лекува в болница във Флорида. Трябва всички да сме уверени, че Болсонаро ще получи справедлив, неполитизиран и честен процес в Бразилия, нали така? Както Тръмп получава честно отношение от подчинените на радикалната левица институции, които нахлуха в дома на бившия президент, ровиха от бельото на жена му и не намериха нищо укоримо.

Всичко това иде да каже следното – крайната левица действа по един и същи начин. Както направиха с Тръмп в САЩ, така направиха и с Болсонаро в Бразилия. Така биха направили и с всеки несъгласен с тях. Защото за тях „законност“ и „право“ са просто думички, които се ползват като смокинов лист с цел унищожаване на опонента и създаване на техния социалистически рай. Така работят радикалите и екстремистите – унищожават демокрацията с думите „Да живей демокрацията!“ на уста. И затова трябва да сме напълно наясно с тактиката им и най-малкото да започнем да ги наричаме с истинските им имена – радикали, екстремисти и крайни левичари. Ако някой се държи като крайно ляв, говори като крайно ляв и прилича на крайно ляв, значи сигурно е крайно ляв.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html