петък, 29 март 2024 г.

До седмица МС гласува по-евтини карти за транспорт за пенсионери и ученици

Снимка: БГНЕС

Следващата седмица се очаква служебното правителство да гласува 40% по-евтини карти за обществен транспорт за пенсионерите и 70% – за учениците. Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на отчета за дейността на ръководеното от него ведомство. Той добави, че за деца до десет години общественият транспорт ще бъде безплатен. Стоянов обясни, че се водят разговори тази мярка да важи и за транспорта с БДЖ, съобщи БТА.

Сега най-важната цел е да се продължи тази тенденция, така че всеки човек да усети и реално поевтиняване, заяви Стоянов и допълни, че първостепенна задача е намаляване на цените на стоките от първа необходимост и хранителните продукти. Никола Стоянов съобщи, че предстоят разговори и с търговските вериги за храни, за да могат хората да усетят и по джоба си през следващите месеци, че цените намаляват.

В отчета си той подчерта, че българският бизнес няма от какво да се притеснява. Цените от над 200 лв. за електричество ще се компенсират, като парите за тази мярка са осигурени за цялата 2023 г., каза Стоянов.

Anteni.info припомня, че по този начин на практика цените на тока за домакинствата и да бизнеса почти се изравниха и всички небитови абонати също са дефакто на регулирания пазар.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html