понеделник, 29 април 2024 г.

Щерката на Ернестина и Слабаков лекува ковид болни

Младата докторка с майка си Ернестина

Дъщерята на актрисата Ернестина Шинова и евродепутата Андрей Слабаков – Йоанна, която вече е дипломиран доктор, работи в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести „Проф. Иван Киров“, пише „Галерия“. По време на медицинските стажове тя обиколи различни лечебни заведения, докато не разбра, че най-много иска да бъде инфекционист и така стана специализант в болницата.

Йоанна е най-голямата гордост за евродепутата

Дори по време на бума на коронавируса тя влиза в ковид отделението и сега продължава да лекува хора с усложнения от коварната зараза. Момичето и колегите й добре разпознават и маймунската шарка и всички пациенти със съмнение за инфекцията минават през нейното отделение. Според доцентите в болницата тя е сред най-старателните специализанти и те са убедени, че д-р Слабакова ще стане някога отличен инфекционист. Тя също така се интересува много и от имунология, и нищо чудно да специализира след това и тази специалност. Дипломираната докторка яростно защитава имунизацията, особено срещу всички шарки и ковид, като всеки нейн пост в социалните мрежи доказва ползите от иглите, които за нея са абсолютно ефикасни и безопасни. Тя цитира думите и на различни доктори, които са категорични, че ваксинираните, дори да се разболеят от коварната зараза, минават през нея леко. Заради това по време на пандемията Йоанна си навличаше гнева на много антиваксъри и събираше доста хейт от свои приятели във Фейсбук, които публично я нападаха и използваха нелицеприятни квалификации за красивата докторка. Тя, разбира се, отдавна е имунизирана. Същото направиха и известните й родители и сега изобщо не се страхуват от коронавируса.

Йоанна е първата докторка в двете арт фамилии, в които е израснала. Единият й дядо – Петър Слабаков, беше актьор, а другият е известният писател сатирик Чавдар Шинов. Чичо й Красимир – по-големият брат на татко й Андрей, е художник, а в семейството на леля й по бащина линия всички са музиканти.

Красавицата с шефа си в Инфекциозна болница доцент д-р Валери Велев на конгрес

Йоанна никога не е искала да тръгне по пътя на известните си родители, въпреки че е много артистична още от малка. Снимали са я като бебе, дори е участвала във френски филм. За нея това емоционално натоварване е изключително страшно. „Тя знае много добре колко е изтощителна професията ми. Случвало се е по време на монолог да вдигна 200 кръвно. Усилие е да кажеш нещо на сцената и да те чуят и на последния ред, това е като да съм окопала градината“, категорична е майка й, която обещава някога да помага с внуците, когато дъщеря й стане майка. Самата Ернестина едва не умира по време на раждането на Йоанна. „Този момент бих сравнила със земетресение. Виждаш, че нещата не отиват на добре, и осъзнаваш, че това е краят. Беше ми се отлепила плацентата с две трети. Практически цялата ми матка беше наводнена с кръв. В учебниците по гинекология пише, че когато една трета от плацентата се отлепи, плодът не може да получава кислород и храна и загива. Тоест това е своеобразно медицинско чудо и съм благодарна на Господ и на хората, които ми помогнаха в онзи момент, за да останем живи с Йоанна“, разкрива Шинова, която след това искала да има още деца, но заради базедовата болест, от която страда, така и не се решила да забременее.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html