понеделник, 29 април 2024 г.

„Нексо“ съобщи, че са се договорили с властите в САЩ

Снимка: Bloomberg LP

В съобщение до медиите от НЕКСО посочиха, че са постигнали окончателно споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), Асоциацията на администраторите на ценни книжа в Северна Америка (NASAA), Главния прокурор на Ню Йорк (NYAG), и още институции.

Компанията Nexo: Акцията на прокуратурата е „срамна“ и ще съдим България

От компанията посочват като детайли по споразуменията, че не са налице твърдения или обвинения, че НЕКСО е участвала в измама или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на НЕКСО са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. Това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Единствената констатация на щатските регулатори относно несъответствия със законови изисквания от страна на компанията е по отношение на липса на необходимата регистрация за предлагане в САЩ на лихвоносещия продукт на НЕКСО, приет за ценни книжа.

С това американските регулатори приключиха своите всеобхватни проверки на дейността на NEXO, касаещи бизнеса на компанията, се посочва в съобщението.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html