събота, 27 април 2024 г.

Хеликоптер се разби до Киев: Загинаха 16 човека и министърът на вътрешните работи на Украйна

Снимка: Національна поліція України

В резултат на катастрофа с хеликоптер в Бровари загина ръководството на МВР, съобщение УНИАН.

„Тази сутрин, 18 януари, хеликоптер на Държавната служба за извънредни ситуации се разби в Бровари. В резултат на катастрофата загина ръководството на Министерството на вътрешните работи: министърът, първият заместник-министър и държавният секретар“,  каза ръководителят от Националната полиция Игор Клименко.

Според Клименко вече са известни 16 загинали, включително 2 деца. Той уточни, че 9 от загиналите са били на борда на хеликоптера.

22-ма пострадали са в болница, от които 10 са деца. На място работят всички съответни специализирани служби. Извършва се оглед на мястото“, каза още шефът на полицията.

Според съобщения в медиите на борда са били министърът на вътрешните работи Денис Монастирски, както и първият му заместник Евгений Йенин и държавният секретар Юрий Лубкович. 

Както каза говорителят на командването на ВВС Юрий Игнат, хеликоптерът, който се разби в Бровари, Киевска област, е изпълнявал задачите на Държавната служба за извънредни ситуации.

„За съжаление, това се случи с хеликоптера на Държавната служба за извънредни ситуации, който изпълняваше задачите си и летеше. Сега в Украйна има определен брой такива хеликоптери, които изпълняват задачи за отбраната на страната“, каза Игнат и отбеляза, че трябва да се уточнят подробностите.

Превод: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html