четвъртък, 28 март 2024 г.

Иван Гешев насърчи ученици от София да защитават правата си

Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев насърчи учениците от гимназия „Хенри Форд“ в София да бъдат упорити. „Когато смятате, че сте прави, не се отказвайте, а се борете и си защитавайте правата. Това е начинът да успеете в живота“, заяви той по време на открития урок, цитиран от пресцентъра на прокуратурата.

Иван Гешев се срещна с ученици от 10, 11 и 12 клас в рамките на инициативата „Правосъдие в бъдещето – прокурори и ученици говорят за право“, организирана от Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите.

За да живеете по-добре, трябва да имате усещане за общност и уважение към институциите, обърна се към учениците главният прокурор и им каза, че те са хората, които могат да променят България, ако искат да живеят по-добре. Гешев разказа на учениците как функционира прокуратурата, както и как се става следовател и прокурор.

Преди седмица главният прокурор се видя с ученици от Перник. „Трябва да имаме нетърпимост към престъпността и когато се сблъскаме с нея – лично или чрез наш близък, трябва да си потърсим правата“, коментира тогава той. Иван Гешев призова учениците да научат основните си права и задължения, за да знаят как да се защитават, ако станат жертва на престъпление.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html