понеделник, 29 април 2024 г.

Националите по футбол вече ще домакинстват в Разград

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че до края на 2023 година всички мачове на националния отбор на България ще се играят в Разград. Костадинов отговори на въпроси извън темата по време на пресконференцията, на която беше представен договора с компанията за спортна екипировка Macron.

„Домакинските мачове остават в Разград, поне до края на календарната 2023-а година. Няма да има мачове в София“, заяви Костадинов. Всъщност съобщението от негова страна е официално потвърждение на препоръката от УЕФА, че националният стадион „Васил Левски“ не е подходящ за мачове на националните отбори, както и за такива от груповите фази на трите клубни турнира. Той губи статута си на съоръжение от Категория 4 най-вече заради осветлението, което е с по-малко луксово покритие от последните изисквания на Европейската футболна централа, съобщава БТА.

Стадионът има и други проблеми, които УЕФА отдавна иска да бъдат решени – липсата на адекватен паркинг, отсъствието на президентска ложа и възможност за голям пресцентър.

Зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов пък добави, че всички се надяват съвсем скоро да бъде завършен стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. В момента, когато това е факт, новият дом на местния клуб Ботев също ще приеме мачове на националните отбори.

Коментар на Anteni.info: Хубавото е, че не се очакват тълпи от гневни фенове, недоволни например, че трябва да пътуват от София или Враца чак до митичния стадион в Разград. Мачовете на националите напоследък се радват на доста „мижав интерес“. Така де, героични ремита със Северна Македония можем да си гледаме и по телевизията. Както сме я подкарали, много по целесъобразно е националите директно да играят домакинските си мачове на ротационен принцип на стадионите в Кубрат, Завет или Исперих. И хората в малките градове заслужават да гледат футбол! Да се обособи една ВИП зона с освежителни напитки за баровците от БФС и това е…

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html