неделя, 28 април 2024 г.

КПКОНПИ проверява бивш министър на вътрешните работи за пране на пари

КПКОНПИ започва проверка срещу бивш вътрешен министър. Той е и депутат в настоящото Народно събрание. Това става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура.

На този профил отговарят трима актуални депутати, които са били вътрешни министри, установи справка на Anteni.info. Това са Христо Терзийски и Младен Маринов, понастоящем народни представители от ГЕРБ и депутатът от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков.

Вчера в СГП е подаден сигнал, в който се твърди, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от 48-ото Народно събрание е осуетявал наказателно преследване и е замесен в схема за пране на пари.

Твърденията за евентуално извършени престъпления са за това, че той е разпоредил на свои подчинени да не се докладват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка.

Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия вътрешен министър и към престъпления против финансовата система – пране на пари.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html