понеделник, 29 април 2024 г.

Татяна Дончева: Скандалът с Nexo е причината Румен Радев да не даде мандата на ДБ

Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева заяви, че скандалът с Nexo е накарал президента Румен Радев да не даде мандата на „Демократична България“.

„Компютърната част от „Демократична България“, за която отговарят Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е вързана с Nexo. Прекалено неясно е какво се случва – ако САЩ имат юридически претенции към тази фирма, да образуват производства, дела. Едно е да кажеш, че са нарушили нещо административно, друго е да кажеш, че са измамници и перачи на пари“, каза Дончева.

Тя посочи, че от прокуратурата заявили, че тепърва ще се прави икономически анализ за дейността на Nexo.

За нея по-интересно е дали САЩ са участвали в разгарянето на скандала, защото прокуратурата „артикулира нееднократно“ за Nexo, че извършва действа в партньорство с американските, британските и германските служби.

„Ако е така, това е дистанциране от формации, които се считаха поне в последните месеци като евроатлантици“, заключи Дончева. И американците, и руснаците са заинтересовани в България да има буферна зона тоест ничия земя, в която всеки си прави каквото си иска и който надделее, смята Дончева.

„Това е много нерадостна съдба, защото никой няма намерение да ни подкрепи да започнем да подреждаме икономически съдбата“, добави тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html