петък, 26 април 2024 г.

Муки залюби свой комшия

Муки спечели дело за неправомерно издадената книга за великата й майка с името „Смях и сълзи“

Дъщерята на великата Стоянка Мутафова – Муки, се носи на крилете на любовта с по-младия от нея Борян. Тя прекара с него и коледно-новогодишните празници. С 64-годишния мъж, който също е пенсионер, тя се вижда от известно време. А най-интересното е, че двамата се знаят още от деца, защото той е неин комшия, живее в съседния блок, разказа самата тя, цитирана от „Галерия“.

Мария Грубешлиева уточни, че той й се обадил месец преди Коледа. Попитал я дали иска да дойде в неговия дом на вечеря. Така те се видели няколко пъти преди Рождество Христово и всеки път той готвел какви ли не вкуснотии. Борян е страхотен готвач и винаги я изненадва с невероятни специалитети. Щерката на великата Стоянка признава, че не я бива никак в кухнята и затова въобще не е капризна за яденето. Смее се, че освен пържени яйца друго не може да приготви. Борян обаче наистина се стараел тя да е доволна и да й е вкусно, когато му гостува. Коледното ястие било пуйка, но Муки казва, че храната е между другото. Много по-важно е общуването с него.

От известно време той също е сам, разделен е със семейството си и двамата имат много общи теми на разговор.Въпреки хубавите моменти, Мария още се чувства много тъжна. Вече две години след смъртта на майка си, Муки изпитва страхотна болка всеки път, когато се сети за нея. Двамата с Борян си изплакали всичко, за което  страдат, затова споделената тъга ги сплотила още повече. „Сега не ми е и толкова до любов, важното е да се държим, защото когато човек е сам, страданието му е огромно“, казва Муки.

С майка си Стоянка Мутафова имаха силна връзка

Стоянка продължава да съществува в мислите й и тъгата трудно отминава. Утеха й носи само Борян. А това, че се знаят от деца, било голямо удовлетворение за нея. „Затова ми е добре да бъда с Борян, защото ме изслушва през цялото време. А аз имам ужасна нужда от това някой да ме чуе“, сподели тя. Мария отдавна иска да се съвземе, но знае, че това ще е трудна почти непосилна задача. Защото Муки цял живот е била с майка си – голямата „Госпожа Стихийно бедствие“.

Без двете години, в които тя живее в Гърция, където има краткотраен брак с Никос Митропулос. След смъртта на Стоянка,  Мария много искаше да замине за Атина, където да заживее отново с голямата си любов. Толкова години след раздялата им, Никос не се е оженил и продължавал да бъде свободен. Муки всъщност напуска съпруга си заради Стоянка, която не можела да се примири, че е в чужда държава и непрекъснато й повтаряла, че я чака в България. И един ден Муки си взела багажа и се върнала при майка си. Без нито веднъж да са се скарали с Никос. Но това е вече отдавна минала история.

Мария с болка споделя, че явно никога няма да се съвземе, защото тя е изживяла целия си живот със Стоянка. Винаги е била до нея и връзката между тях е била винаги много силна. Затова великата актриса си отива от този свят с болката, че дъщеря й остава сама.

Муки днес има още един голям дерт – и това е проблемът с написаната книга за Мутафова, която тя не харесала приживе. Въпреки това книгата беше издадена, а Муки бързо заведе дело срещу авторката за неправомерно издадената книга за великата й майка с името „Смях и сълзи“.

Преди два месеца тя го спечели, но сумата от 6000 лв., все още не е дошла в банковата й сметка. Заради което дъщерята на Стоянка си търси правата чрез частен съдия-изпълнител.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html