неделя, 28 април 2024 г.

ИПБ иска президентът да се намеси по казуса с хората от Пролеша

Президентът на Република България незабавно трябва да се намеси за решаването на проблема на хората от с. Пролеша. Затова призоваха от Института за пътна безопасност (ИПБ).

„Неговият (на президента Радев – бел.ред.) министър на регионалното развитие и благоустройството превърна проблема от експертен в политически, защото след като Институтът за пътна безопасност обяви, че завежда стотици дела срещу държавата за незаконно поставената камера на път I-8 след няколко часа те издадоха ново писмо, с което ни съобщиха, че е законна. Опитът, който ще се направи, че това е техническа грешка е абсолютно несъстоятелен, защото проблемът с хората от Пролеша е налице повече от една година. Необходимостта от изцяло нова политика в управлението на инфраструктурата на България се затвърждава все повече след всяко действие на министър Шишков“, пише в становището на ИПИ.

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков обаче отрече още късно през нощта в петък да има политически натиск върху строителния контрол. В късния час той инспектира ремонта на ул. „Траф Игнатиев“.

Самото обвинение дойде от бившия му колега, а сега депутат от ГЕРБ Николай Нанков.

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков припомни, че глобите на жителите на Пролеша са по засечени нарушения с камера, поставена след разклонението за Божурище.

„Пролеша не е в рамките на София. Аз не знам защо и как изобщо е стигнало жителите на Пролеша да разчитат, че няма да плащат винетки. Камерата, където е в момента, за винетки е буквално след разклонението за Божурище“, обясни тогава министърът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html