събота, 27 април 2024 г.

Явор Божанков: Партиите уж искат правителство, но всички се готвят за избори

Всички политически сили се готвят за нови избори и провеждат кампания в парламента. Нито един мандат няма да бъде реализиран въпреки, че партиите казват, че искат да има редовно правителство. Това заяви пред бТВ независимият депутат Явор Божанков.

„Единият вариант е „Възраждане“, но никой няма да направи коалиция с тях, те са руски радиоактивен отпадък. Другият вариант е БСП, но това няма смисъл, защото останалите политически сили са заявили, че няма да подкрепят този мандат. Остават ДПС и ДБ, които поне дават сигнали, че биха опитали“, коментира бившият социалист, който бе изгонен от Столетницата заради отношението си към войната в Украйна.

„Никой не може да изчегърта истината. Аз имам достатъчно опит в политиката, за да знам, че моята позиция можеше да доведе до някакви последствия. Платих някаква цена, но мисля, че позициите ми за машинния вот и за Украйна са правилни“, заяви той.

Явор Божанков каза, че не бил скаран с никого от парламентарната група на БСП.  „Позициите ми са принципни и няма причина да има лична вражда“, обясни той. Въпреки това бившите му колеги бягат от него като дявол от тамян!

„Времето ще докаже, че решението ми за военната помощ беше правилно. Смятам, че Русия постигна всички цели в тази война, ама в обратен ред“, каза той.

„Черната овца няма как да я изтрия. Завинаги е. Смятам, че всичко, което се случва е за добро“, каза той, визирайки татуировката, която си направи – черна овца, след като бе изключен от БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html