понеделник, 29 април 2024 г.

Жерар Пике спира спонсорството на Международната тенис федерация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жерар Пике спира спонсорството на Международната тенис федерация (ITF). Организацията съобщи, че е прекратила партньорството си с инвестиционната група „Космос“, зад която стои бившият футболист на Барселона и националния отбор на Испания

През 2018 година Пике и ITF обявиха, че сключват 25-годишен договор на обща стойност 3 милиарда долара, като основната цел бе да се възроди турнирът за купа „Дейвис“ и да се осигури благополучието на тенис, като се осигурят полза за играчите, отделните национални федерации, спонсорите и телевизиите.

По-малко от пет години по-късно обаче сделката, която навремето бе подкрепена от „Уимбълдън“, „Ролан Гарос“ и Откритото първенство на САЩ, е прекратена. „Международната тенис федерация може да потвърди, че партньорството ни с „Космос“ за купа „Дейвис“ приключва в петата си година. През 2018 година ITF сключи отлична сделка за тениса. Партньорството увеличи участието, наградния фонд и интереса към купа „Дейвис“ и подкрепи финансово глобалното развитие на тениса“, посочиха от организацията.

От 2019 година форматът на купа „Дейвис“ бе променен и турнирът, който е основан през далечната 1900 година, завършваше с едноседмичен турнир между 18-те най-добри отбора в света. През 2022 година турнирът претърпя нова корекция и във финалната му седмица участваха осем състава.

Международната федерация по тенис уточни, че въпреки прекратяването на партньорството с компанията на Жерар Пике, провеждането на турнира през 2023 година е подсигурено и Малага ще приеме осемте най-добри отбора през ноември.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html