понеделник, 29 април 2024 г.

Наказанията за разменените бебета в „Шейново“ са само административни

Директорът на болница „Шейново” д-р Румен Велев направи изявление: „Както ви казах и в началото поне трима души бяха наказани, след излизането на доклада на медицинския одит, наказаните са четирима. Последствия ще има за четирима души, сред които началникът на отделението и директорът на лечебното заведение. Сред наказаните ще е и акушерката, която е присъствала на изписването на бебетата и не е извършила задължителната проверка на номерата на гривните, които носят и майките, и бебетата“.

„Наказанията са дисциплинарни (административни – бел на ред.), акушерката която е изписала бебета е освободена от длъжността, която заема и е понижена, ако съдът докаже други нарушения аз ще взема съответните мерки“, поясни директорът.

Какво показа проверката на ИА „Медицински надзор“ за разменените бебета

„Ако ние не успеем да преодолеем бързо този случай, това ще бъде катастрофално“. Вчера от здравното министерство заявиха, че са установили сериозна липса на контрол и серия от грешки. Очаква се да стане ясно и кога момиченцата ще могат да се приберат при биологичните си родители.

Аnteni.info припомня, че столичната акушеро-гинекологична болница размени бебета преди три месеца. Една от майките се усъмнява и решила да направи ДНК-тест. Причината – липсата на каквато и да е визуална прилика. Така тя решила да направи ДНК-тест, като резултатът  доказал, че съмненията ѝ са основателни.

Здравният министър за разменените бебета: Вероятно е човешка грешка (ВИДЕО)

По случая работят от полицията и прокуратура – 28 души бяха разпитани за разменените бебета, прокуратурата не изключи да има умисъл. Вторият ДНК тест, направен по искане на една от майките, потвърди резултата на първия – че децата не са при биологичните си родители.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html