понеделник, 29 април 2024 г.

Десислава Атанасова: Подкрепа даром не даваме

СНИМКА: БГНЕС

„Третият мандат е кризисен. Надявам се на политическа смелост и на отговорност, но подкрепа даром не даваме“, заяви председателят на ПГ ГЕРБ.

,,Настоявахме от ден първи да има общ документ на всички партии. Тогава нямаше да има значение кой взема мандата, а щеше да има значение какво мнозинство стои зад този мандат. Никой не се съгласи на това“, обясни Атанасова.

Христо Иванов: Няма да се ангажираме с властта без конституционна реформа

Тя посочи, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, ГЕРБ няма да го подкрепи, тъй като има решение на най-висшия орган на партията.

Екатерина Захариева: Ако третият мандат отиде в БСП, ГЕРБ ще води разговори с тях

Ако третият мандат отиде при „Демократична България“, очакваме от тях да поискат подкрепа, защото подкрепа даром не даваме, и да направят ясна оценка за всичко, което се случи при управлението на „Продължаваме Промяната“ – да дадат оценка за всички корупционни скандали. Чак тогава можем да водим разговори с тях, каза Атанасова, цитирана от БТА.

Бойко Борисов: Предложете кабинет с премиер Христо Иванов и ще го подкрепим

По думите ѝ, ако мандатът отиде при друга партия – „Български възход“, „Възраждане“ или ДПС, ръководните органи на ГЕРБ тепърва ще вземат решение.

Според Атанасова от „Продължаваме Промяната“ са подходили с „изключително безхаберие“ към връчения мандат.

Йордан Цонев: Най-логично е ДПС да получи третия мандат

Те не го изпълниха със съдържание. Не си осигуриха подкрепа, за да има евентуално някакво правителство. Не положиха никакви усилия по една причина – от месеци наред бутат държавата ни към предсрочни парламентарни избори, допълни Атанасова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html