понеделник, 29 април 2024 г.

ГДБОП хвана почти 22 000 чифта обувки имитация на известна марка

Снимка: БГНЕС

Екип на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) иззе 21 942 чифта обувки, върху които неправомерно е поставено подобие на лого на известна търговска марка, съобщиха от МВР. Операцията е проведена в средата на седмицата и е резултат от проучване, направено от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на рискови стоки в дирекцията. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, назначаване на експертизи.

Акцията е част от реализацията на плана за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT), по която ГДБОП е европейски лидер.

Припомняме, че 14 декември при акция на МВР в София, от три домашни адреса, склад и четири коли бяха иззети 106 кашона с дрехи и аксесоари, носещи неправомерно различни марки. В Русе бяха открити 50 денка и 71 кашона с дрехи, обувки, аксесоари и парфюми, също имитиращи продуктите на известни фирми.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html