понеделник, 29 април 2024 г.

Полицията задържа двама души за отглеждане на коноп в с. Извор

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура – София привлече като обвиняеми двама души – на 35 и на 34 години за незаконно държане на наркотично вещество от рода на коноп, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемите ползвали къща в с. Извор, махала „Мочура“, община Сливница. Двамата незаконно държали с цел разпространение около два килограма зелена тревиста маса. При извършен полеви тест тя реагирала на марихуана. Наркотикът бил разпределен в различни по големина и форма пликове и кутия.

През същия период двамата засели и отглеждали растения от рода на коноп. При претърсване на имота са били иззети 177 стръка с височина от 25 до 85 см.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Прокуратурата ще внесе искане за постановяване на мярка „задържане под стража“.

През декември миналата година Варненският апелативен съд остави в ареста мъж, обвинен, че е отглеждал растения от рода на конопа в къща в местността „Евксиноград“ край града. 33-годишният варненец бе задържан на 13 декември при спецоперация на полицията. В триетажната къща, която е ползвал под наем, бяха открити повече от 1000 растения и над 9,6 килограма суха тревна маса.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html