понеделник, 29 април 2024 г.

Димо Гяуров: Няма как да се мине границата без служители на МВР, назначават пенсионери

Откакто се сблъсквахме с мигрантския проблем, обсъждаме, че няма как да се случи минаването на границата без служители на МВР. Това показва липсата на всякаква реформа в министерството. Това заяви пред бТВ бившият топполицай Димо Гяуров.

Няма реформа в МВР. Каналджийството е последица от лошото опазване на границата и системата на МВР. Като се започне от щатовете, назначенията, на работа в системата на МВР се назначават пенсионери, възмутен е Гяуров. Нормативна грешка е да се дава възможност незаетите щатове да се разпределят между останалите служители, каза още Гяуров.

Според него трябва да започне радикална реформа в МВР. Трябва национална кампания и всички политици да застанат зад МВР, за да се случи всичко това. На България и излезе лошо име и има сайтове, които показват тарифите как да се премине през границите у нас, коментира той.“Не може да местиш гробище и да очакваш помощ от вътре“, отсече Димо Гяуров и отново призова да се помогне на МВР с национална кампания, зад която да застанат и самите политици.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html