понеделник, 29 април 2024 г.

Велислав Минеков се усъмни във финансите на Народния театър, иска проверка на АДФИ

Велислав Минеков, кадър бТВ
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да влезе в Народния театър. Това иска служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Това стана ясно по време заседание на ресорната комисия в парламента, която премина под знака на скандала между шефа на БНТ Емил Кошлуков и лидерката на БСП Корнелия Нинова.
Минеков се усъмни, че финансовият одит е в интерес на директора на театъра Васил Василев и едва ли не истината не излиза наяве. Ако тези съмнения се окажат “достатъчно смущаващи”, той ще поиска външен одит и намеса на АДФИ.

Това е поредната страница от сагата в Народния театър “Иван Вазов”, започнала след като режисьора Александър Морфов надраска вратата на пиарката Велислава Кръстева с “ДПС” и “Изчезвай”. Кръстева бе дългогодишният ръководител на “Връзки с обществеността” на партията на Ахмед Доган.

“Съществуват страхове в театъра. Само снощи съм говорил с петима мои познати, работещи там, които се чувстват потиснати и заплашени. Чувстват се неприятно. Трупата е абсолютно е разделена и щетите от това разделение ще бъдат лекувани с години, независимо кой управлява театъра”, каза Минеков.

Културният министър поиска още сериозна реформи, защото сега в театъра се канели на работа хора, които разказват вицове. Една от идеите му е свързана именно с финансирането, което да се повери на експерти, а театралните директори да си гледат постановките.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html