понеделник, 29 април 2024 г.

Корнелия Нинова и Емил Кошлуков заформиха лют скандал заради дъщерята на президента

Кадър БНТ

Anteni.info

Лидерката на БСП Корнелия Нинова и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заформиха лют скандал в комисията по култура в Народното събрание! Спорът възникна заради информацията, че дъщерята на президента – Дарина, участва в главна роля във филм на противоречивия режисьор Максим Генчев, който е спечелил 285 000 лв. субсидия от националната телевизия.

Актьорските амбиции на момичето обаче се оказаха политическа лимонка. Нинова попита вярно ли е, че БНТ финансира филм с дъщерята на президента. Кошлуков отговори нервно, подигравателно и неразбираемо, с нещо като притча или намек:

„Питате ме дали президентската дъщеря участва във филм на БНТ. Да, участва във филма, защото съпругата на президента почина, една от дъщерите, почина и самият президент и остана само Станка Желева“.

Соцлидерката видимо много се възмути, че иронията на Кошлуков е „абсолютно неуместна“, като с неразгадаемия си код той вероятно имаше предвид български президент, историческа личност, но в каква точно връзка и защо – Anteni.info ще остави на читателите да си отговорят.

Нинова поиска Сметната палата да провери как точно се финансират филмите на БНТ. Лидерката на БСП заяви още, че ще сезира СЕМ за изказването на Кошлуков за „президентските дъщери“. Подкрепи я по другарски Тома Биков, едно от ТВ-остриетата на ГЕРБ.

„Седем години там не е стъпвал човек да провери как се харчат средствата, а БНТ излъчват филми, които подценяват българското достойнство. Може ли генерален дирекор на БНТ да се държи така в Народно събрание“, възмути Нинова, явно визирайки филма „Ботев“, който масово шокира и възмути голяма част от българите. Режисьорът Максим Генчев обаче си го харесва, а и редовно печели проекти на обществената телевизия.

Министърът на културата Велислав Минеков, който е известен с острия си език, този път се измъкна сух изпод капките: не можел да коментира достойнствата на филма, защото не бил го гледал.

Преди нещата да излязат от контрол, Кошлуков не пропусна да се похвали.

„Филмопроизводство се прави по силата на няколко закона“, коментира той. И допълни, че БНТ отдавна спонсорира българското кино и българските творци. Директорът на националната телевизия даде мнението си и за филма, който предизвика скандала.

„Да, качеството на този филм е слабо, има редица недостатъци, напълно съм съгласен с вас. Но няма как да произвеждаме шедьоври само. За съжаление, някой път не успяват“, призна Кошлуков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html