неделя, 28 април 2024 г.

БСП се обяви против Пловдивският панаир да отиде изцяло в ръцете на Георги Гергов

Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната група на БСП дадоха специална пресконференция в кулоарите на парламента, за да заявят, че са категорично против Пловдивският панаир да е изцяло частна собственост.

Социалистът Иван Петков припомни, че градската организация на БСП Пловдив се е разграничила от действията на общинските съветници в Пловдив.

„Още преди три месеца Градската организация на БСП в Пловдив със свое решение, което беше изпратено до общинските съветници и медиите, сме се разграничили от хората, които влязоха в Общинския съвет от листата на „БСП за България“. Не един път сме информирали пловдивчани, а и днес искаме оттук да заявим ясно, че това са лица, изцяло контролирани от Георги Гергов“, каза Петков.

Припомняме, че извънредната сесия на общинския съвет в Пловдив, която трябваше да реши за прехвърляне на акциите на община Варна към частна компания, пропадна след като съветниците на БСП и ГЕРБ задружно не се явиха на заседанието.

„Същото се случи и във Варна, където под диктовката на кмета Иван Портних, съветниците от ГЕРБ гласуваха да се върнат акциите на господин Гергов, а в този случай съветниците на БСП бяха против“, каза още депутатът Иван Петков.

„За това решение госпожа Нинова като вицепремиер изпрати писмо към областния управител да се направи всичко възможно, за да бъде спряна тази сделка. Беше заведено и дело в Административния съд. Направихме всичко възможно да бъде сигнализирана и прокуратурата и вече дълги месеци от там няма никакъв отговор“, допълни червеният народен представител.

„Още преди две години главният прокурор обеща проверка, нека най-накрая самият той се задейства“, призова той.

Панаирът е национално богатство, затова преди месец от трибуната на Народното събрание сигнализирахме обществеността, че общинските съветници на ГЕРБ са готови да продадат това национално богатство, заяви Петков, който е депутат от Пловдив.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html