понеделник, 29 април 2024 г.

Бойко Борисов: Инатът на „Промяната“ ни докара до тук

Инатът на „Продължаваме промяната“ ни докара до тук, заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И обвини формацията на Кирил Петков и Асен Василев, че били копирали ГЕРБ заради декларацията с приоритети, която предлагат.
Бившият премиер припомни, че е предложил подобен документ още преди месец.

„С една дума техният инат доведе до тук, че отново се връщаме на изходната позиция. Помните, че преди месец предложих преди да се раздадат мандатите, да се направи подобен документ.

Те са го нарекли декларации или проект на решение, където лидерите на политическите партии да направят своите корекции или допълнения и едва тогава, когато се дават мандатите да се търси мнозинство“, каза той и добави, че те са предложили подобен вариант, който не се е приел.

„Сега, копирайки ни предлагат същото и то през чата на председателите на парламентарни групи, а в същото време казват, че искат да се носи политическа отговорност“, произнесе се Борисов.

Преди месец предложих преди да се раздадат мандатите, да се направи подобен документ. Дали със същия текст, или различен от него, няма никакво значение. Те са го нарекли декларация или проект на решение, няма значение. Ние им предложихме подобен вариант – не се прие, каза той.

„Затова аз считам, че самият начин, по който се предлага този документ, и го разисквахме сега, следобеда, с Изпълнителната комисия, е несериозно. Той е обречен на неуспех по начина, по който се предлага“, каза Борисов.

Той индиректно обвини „Промяната“, че били виновни за цените на горивата.

„На тези български граждани, които не ги следят, ще им ги прочета: На 3 август 2022 г., ето какви са цените на горивата при „Промяната“. Дизелът е бил 3,47 лв., към тази дата, когато „Промяната“ си замина. Към днешна дата е с 58 стотинки по-евтин.
А бензинът тогава е бил 3,33 лв., сега е с 84 стотинки по-евтин, близо лев. Сиреч това, което ние тогава говорихме и обяснявахме, че докато е партията на „Промяната“, от джоба на българина, който си зарежда автомобила, изтичат близо лев, и виждате, че сме много близко до границата. Още 16 стотинки ни делят, за да стане 1 лев най-употребяваният бензин. Всичко това е отивало в нечии джобове – тукашни, външни, няма значение, в размер на над 5 милиарда лева“, каза Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html