неделя, 28 април 2024 г.

Беларус обяви бойна готовност

Снимка: Политика.рс

Ситуацията на границата на Беларус не е обнадеждаваща, но войските са готови за всякакво развитие, заяви заместник-командващият на ВВС и ПВО на републиката полковник Анатолий Булавко, предава Политика.рс.

„Няма повод за радост изобщо. Събитията, които сега се случват на южната ни граница, допълнително дразнят, имам предвид дежурните ВВС. Ясно е, че случаят с ракетата е необичаен“, каза Булавко.

„Ако гледаме в бъдещето, поне година напред, тогава сухопътните войски и ВВС и ПВО са готови за всяко развитие. Ние си вършим работата“, допълни той.

Полковникът посочи, че силите за сигурност на Беларус разумно оценяват ситуацията и предприемат адекватни мерки.

Аnteni.info припомня, че на 29 декември украинска ракета, изстреляна от системата за ПВО С-300, падна на територията на Беларус. Министерството на отбраната на Беларус съобщи, че ракетата е била свалена от беларуската система за ПВО. Междувременно говорителят на командването на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат заяви, че украинските сили не отричат, че падналата на територията на Беларус ракета може да е украинска. Украинското министерство на отбраната съобщи, че Киев е готов да проведе разследване на инцидента с ракетата. 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html