понеделник, 29 април 2024 г.

Защо МВР крие името на ченгето джигит, което помля три коли и се изсули с 200?

Колата на джигита е сериозно помляна, но родната полиция малко проспа да го арестува

Николай Коцев

Защо МВР крие името на ченгето джигит, което помля три коли в София и се изсули с 200?

Да напомним – неадекватен шофьор направи три катастрофи в София навръх Нова година и леекинко взе, че поизбяга. Как не са го хванали при „засиленото полицейско присъствие“ по празниците, на мен ми е мистерия.

От МВР обявиха, че собственикът на автомобила е „разузнавач“ от Криминална полиция. А от фейсбук групата „Забелязано в София“ пуснаха клипче как въпросният юнак „паркира“ смачкания си автомобил в столичния квартал Орландовци. Удряйки, между другото, още една кола. Мъжът очевидно е в неадекватно състояние – вероятно пиян, дрогиран, или и двете.

От МВР обявиха, че е полицай, но спестиха името на хубостника. Който явно вече е изтрезнял, защото родната полиция го търси вече трети ден и не може да го открие – джингиби! Ако не беше полицай вероятно досега пет пъти щеше да е обявен кой е. Да пуснат физиономията му в „правилните сайтове“. Да се обяви колко и какви нарушения има на пътя. Жена му щяха да потърсят колегите журналисти, а сигурно и класната му ръководителка от шести клас.

Този джигит обаче го пазят – не било ясно дали той бил зад волана! Смях в залата! Сигурно е била майка му, добра жена, инвалид, детска учителка, или пък са му я откраднали. Вафли с изтекъл срок на годност ни пробутват май. Ало, МВР – какъв е тоя бе? Баща му министър ли е? Депутат ли е? Да не е племенник на папата? Как е минал психотестовете? Какво разузнава? Що го криете? Хайде кажете сега кой е смелчагата с лъвско сърце, който кара пиян и после бяга. И после – съдът да се произнесе според закона. Андре Токев влезе в затвора за шофиране в пияно състояние, нали? Този какво, перчема ли ще му подстрижем? А ако имаше жертви? Не е далече случая, при който дрогиран шофьор уби две момичета в София… После пък друг юнак уби французин на околовръстното, пак в столицата. А помните ли Милен Цветков?

Като говорим за „войната по пътищата“, за пияни и дрогирани шофьори, само едно ще кажа още – долу лицемерието! Искаме истината.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html