неделя, 5 май 2024 г.

Зам.-шефът на руското военно следствие загина в Донецка област

Заместник-началникът на военното следствие на Русия подполковник Евгений Рибаков е загинал на територията на окупираната Донецка област, съобщи РИА Новости. Рибаков е провеждал следствие за „престъпленията на украинската армия“. За смъртта му е образувано следствено дело.

Руският следовател е загинал на 30 декември по време на артилерийски обстрел от украинска страна срещу Донецк. Рибаков е отговарял за провеждането на следствени действия в Обединената група войски. Руските власти обявиха, че той е загинал при изпълнение на служебния си дълг докато „разследва престъпления на киевския режим“.

От ведомството разказват за тежката работа на руските следователи, които „работят в бойни условия, а те водят до загуби“. „В Донбас служат истински асове на своите професии, най-добрите офицери от СК на РФ. Именно такъв беше Евгений Александрович“, пишат още от комитета, цитирани от руските новинарски агенции. Московските издания припомнят, че Рибаков е боен ветеран с опит от антитерористични операции в Северен Кавказ.

Медиите на сепаратистите не посочват къде се е намирал следователят в момента на артилерийския обстрел. Също днес обаче официалните власти в Донецк показаха пораженията по подложения на ракетни атаки петзвезден хотел „Виктория“, където отсядат обикновено московските гости в анексираната област, но без да съобщават за пострадали. Хотелският комплекс е бил ударен с HIMARS.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html