неделя, 5 май 2024 г.

Шестима души загинаха при пожар в тунел в Сеул

Снимка: БНТ

Катастрофа между автобус и камион предизвика пожар в тунел на магистрала в покрайнините на Сеул. Към момента се съобщава за шестима загинали, предаде БНТ.

Снимки от мястото на инцидента в местните медии показаха огромни пламъци и кълба дим, издигащи се от тунела, докато стотици пожарникари се борят да овладеят пожара.

Пожарът е започнал, когато автобус се е сблъскал с камион около 13:50 ч. (0450 GMT) в тунела на скоростната магистрала в Гвачеон, съобщи за АФП служител на пожарната служба в Гвачеон.

Издигнатият тунел, който е предназначен да предпазва околните сгради от шума на пътя, бързо е бил обхванат от пламъци, показват снимки в местните медии.

Пожарникарите са успели да овладеят пожара, каза служителят.

„Извършваме претърсване вътре в тунела в случай на допълнителни жертви“, добави служителят.

Около 20 души се лекуват от вдишване на дим, допълни той.

Министърът на вътрешните работи Ли Санг-Мин призова за „използване на максимални ресурси“ за спасяване на човешки животи, съобщи информационната агенция Yonhap.

„Призовавам властите да положат максимални усилия, за да спасят живота на тези, които не са успели да избягат“, каза той.

Фаталният инцидент се случва само няколко месеца, след като 150 души, предимно млади жени, загинаха при сбиване на тълпа за Хелоуин в нощния квартал Итаевон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html