неделя, 5 май 2024 г.

Мешерето ще съди Анка, която е обвинена за убийството на осиновената си дъщеря

Снимка: БГНЕС

Жителите на пловдивския квартал Столипиново остро осъдиха действията на Анка, която е в ареста за смъртта на две годишната си осиновена дъщеря.  Хората се заканват на Айше, че няма да допуснат отново да се прибере в махалата и ако това се случи, че бъде наказана от техния съд – мешерето, съобщават от Трафикнюз.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за медията, че случаят с убийството на малката Севда е във фаза на досъдебното производство. 41-годишната жена е в ареста и все още няма внесен обвинителен акт срещу нея.

“Понастоящем делото не е приключило, като разследването е в активна фаза. След приобщаване заключението на назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, със задача да установи причините за смъртта на детето, Окръжна прокуратура – Пловдив е преценила, че са били събрани достатъчно доказателства да е извършено престъпление по чл. 124, ал. 1 от НК – причиняване по непредпазливост на смърт, вследствие на умишлена тежка телесна повреда.

Аnteni.info припомня, че 2-годишното момиченце бе жестоко удряно и хапано от жената, която го отглежда като свое. Малката Севда беше приета в края на септември в интензивно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в много тежко състояние. Тя беше с черепно-мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първоначалната версия на майката Анка бе, че малката е паднала от леглото, изпаднала в безсъзнание и тя се опитала да я свести, като я е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат, че детето е било малтретирано.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html