четвъртък, 2 май 2024 г.

Тим Алън е любимият Дядо Коледа

Тим Алън

Американският комик и актьор, носител на награди „Златен глобус“ и „Сатурн“, Тим Алън е бил цели три пъти в ролята на добрия старец в един от най-популярните филми, гледани в България и по света – „Дядо Коледа“.

Като добрия старец

Продукцията, вдъхновена от най-вълнуващото време на годината, е снимана през 1994, 2002 и 2006 година. В първата част героят му без да иска убива истинския Дядо Мраз и според правилата на Северния полюс трябва да заеме неговото място. Публиката дотолкова се влюбва в първата част от трилогията, че се снимат още две продължения. Скоростно се издигат до върха на боксофис класациите, когато излизат, а днес са сред забележимите класики.

Разбира се, ролята на най-обичаният герой в очите на малчуганите е не само мечтана работа, но и истинско удоволствие на снимачната площадка, дори в случая на известния като лошия Дядо Коледа – Били Боб Торнтън. Ако си падате по нестандартни истории едноименният филм ще ви хареса. Главната роля в комедията е поверена на 67-годишния сценарист, който е и бивш съпруг на Анджелина Джоли. На екран зрителите са го виждали многократно като престъпник, който всяка година се преоблича с червен костюм и ограбва магазините, в които работи.

Били Боб Торнтън играе престъпник, който всяка година се преоблича в червен костюм

Всичко това се повтаря, докато една година не се намесва малко момче, което преобръща представите на героя за празника. Всъщност лентата разказва добрата история, но по един нов, различен и вълнуващ начин, сравнявайки добро и зло.

Световноизвестният Том Ханкс, за когото приятелите на изкуството твърдят, че може да изиграе всичко, е в обувките на анимационния герой. Носителят на две награди „Оскар“ озвучава известната детска анимация  „Полярен експрес“.

Анимираната версия на Том Ханкс

Интересна подробност е, че освен с гласа си, той се включва и с действителния си образ. По време на реализацията на снимките Том и останалите актьори, замесени в продукцията, прикрепят към телата си специални сензори. Целта е компютър да заснеме движенията им, превръщайки ги в анимация.

Популярни като тандем „Коледа“ са актьорите Пол Джиамати и Винс Вон, участвали в незабравимата комедия „Фред Клаус“. В ролята на белобрадия мъж влиза Пол Джиамати. Той е перфекционист, забравил какво е истинското значение на празника. В стремежа си да следи производството и опаковането на подаръци, героят е оставил декемврийския дух на заден план. На помощ му идва неговият брат Фред Клаус, изигран от Винс Вон – той е бунтарят, човекът на забавлението. Гарантирано – зрителите ще се веселят не по-малко!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html