неделя, 28 април 2024 г.

„Булгартрансгаз“ успешно премина одит за разширяване на газопреносната мрежа

„Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и околна среда (CINEA) успешно преминаха одит на разходите по проекта „Рехабилитация, модернизация и разширяване на българската преносна система – Фаза 2“.

Проектът е от общ интерес за Европейския съюз и е реализиран с грантово финансиране. Предвижда се рехабилитация на два участъка от Северния полупръстен на българската газопреносна мрежа.

Извършеният одит обхваща разходите, направени от началото на изпълнение на грантовото споразумение от 8 януари 2019 г. до 31 декември 2020 г.

В рамките на проверката е извършен преглед на системите за счетоводство и управление на проекти на „Булгартрансгаз“ и на съответната документация. Установено е , че проверените обществени поръчки съответстват на българското и европейско законодателство. Потвърден е и пълният размер на заявените от дружеството разходи за възстановяване, съобщават от „Булгартрансгаз“.

Направени са препоръки и са дадени указания относно отчитането на дейностите и разходите по проекта, които ще бъдат приложени, както при финалното отчитане на одитирания проект, така и по отношение на другите финансирани от CINEA проекти, които „Булгартрансгаз“ изпълнява.

Това са разширението на хранилището в Чирен и интерконектора България-Сърбия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html