неделя, 5 май 2024 г.

Маскирани и въоръжени бандити обраха офис на фирма в София

Снимка: БНР

Маскирани и въоръжени бандити обраха офис на фирма в София, съобщи БНР. Те са нахлули през изминалата нощ в офис на транспортно дружество в София, съобщи БНР, като се позовава на свои източници. По първоначална информация става дума за грабеж.

Офисът на фирмата се намира на столичната ул. „Каменоделска“ в кв. „Орландовци“, разположен е на паркинг на тирове, близо до централните софийски гробища. По информация на БНР в кантората е имало пазач. Няма данни да е пострадал при нападението, което е станало около 1 часа след полунощ.

Според първоначална информация са откраднати между 30 000 и 40 000 лева. Нападателите се издирват.

По късно днес стана ясно, че задигнатата сума е над 40 000 лева, а Софийската районна прокуратура разследва снощния грабеж. Към настоящия момент се извършват разпити на свидетели и е установено с категоричност, че не се касае за грабеж, а за кражба. „От самото местопрестъпление са откраднати пари, които са били в каса, със заплати на хората“, обяви зам.-районния прокурор Борислав Георгиев. Прокурор Георгиев заяви още, че няма заплашени лица. „Има охранител на местопроизшествието, но той е видял извършителите на престъплението едва след като то е приключило. В момента разследващите изземват камери за видеонаблюдение, установяват се свидетели, охранителят се разпитва за втори път, за да се изяснят и неговите версии“, поясни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html