неделя, 5 май 2024 г.

БСП и „Възраждане“ се хванаха за гушите заради оръжието за Украйна

Листът с очакваните подписи на противниците на военната помощ в българския парламент.
Снимка: ДАНИЕЛ ИКОВ/БНР

Военната помощ от България за Украйна скара парламентарните групи на „Възраждане“ и БСП. Костадин Костадинов призова социалистите да дадат 21 подписа под искането на „Възраждане“ до Конституционния съд за отмяна на решението на парламента, въпреки че то вече е обнародвано от президента в Държавен вестник, съобщи БНР.

По думите на лидера на „Възраждане“ страната ни е дала близо 700 млн. лева на Украйна под формата на оръжие и помощи за бежанци. Той каза по адрес на БСП, че ако те не дойдат просто лъжат. „Къде е искането на БСП. Защо няма искане на БСП. Ето го искането на „Възраждане“. Пак повтарям – от 10 ноември, а днеска сме 23 декември. На 10 ноември, ще го кажа, за пореден път БСП отказаха тогава да се сезира КС за решението на парламента по отношение на оръжията, т.е. те тогава мислеха, че трябва да се дават оръжия за Украйна. Сега съответно са променили мнението си. Радвам се за това, че са го променили, почват да мислят като нас. И ние им даваме възможността да дойдат и да се подпишат“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска от президента Румен Радев да обясни решението си да издаде указ за оръжието. Още днес ще сезират омбудсмана и Конституционния съд. „Обръщаме се към президента Радев – дължите обяснение на обществото по вашите думи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html