неделя, 5 май 2024 г.

Френски депутат иска строго наказание за Емилиано Мартинес заради „онзи жест“

Френският депутат Карл Олив иска ФИФА да наложи санкции срещу вратаря на световните шампиони от Аржентина Емилиано Мартинес.

Емилиано „Дибу“ Мартинес имаше изключително представяне на Световното първенство в Катар и допринесе изцяло за титлата, спечелена от Аржентина, получи трофея за най-добър вратар на надпреварата, но изявите му бяха помрачени от няколко просташки жеста.
Французите са обидени, а Карл Олив, бивш журналист и мениджър на футболен клуб, в момента депутат, настоява ФИФА да му отнеме отличието за най-добър вратар. „Мисля, че трябва да отдадем дължимото на отбора на Аржентина, който е заслужен световен шампион. Беше много добър финал, но отношението на Емилиано Мартинес е погрешно. Този вратар е напълно извън феърплея“, заяви Олив.

„Като гледам неприличния начин, по който размаха трофея си за най-добър вратар на турнира, защото той е супер вратар, ми се иска ФИФА да му отнеме трофея. Надявам се, че ще има подадена жалба от Френската футболна федерация за куклата Килиан Мбапе. Непоносимо е, неприемливо. Това не е част от спорта. Давате ли си сметка колко е деградирал? Може ли това да е пример?“, каза още Карл Олив, цитиран от Юроспорт.
По време на парада по улиците на Буенос Айрес вратарят на Астън Вила беше уловен да се подиграва с Килиан Мбапе, голмайсторът на наскоро приключилото Световно първенство. Мартинез държеше кукла с лика на звездата на ПСЖ и направи иронични жестове, слагайки пръст на устата си.
„Дибу“ имаше още няколко спорни момента и по време на турнето в Катар. Най-нашумялата му реакция беше тази по време на награждаването, когато той направи неприличен жест с току-що получения приз за най-добър вратар, слагайки го пред интимните си части.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html