понеделник, 6 май 2024 г.

Парламентът изобщо не допусна до гласуване увеличението на минималната работна заплата

Снимка: БГНЕС

Депутатите така и не включиха днес в заседанието си разглеждане на точката за увеличение на минималната работна заплата.

500 000 българи очакват тяхната работна заплата да стане 850 лв., не можете да се скриете от тях, заявиха депутатите от „БСП за България“

„Да гласуваме минималната работна заплата да е 850 лв. – такава, каквато очакват всички български граждани – не брутна, а основна.“ Това призова заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Народните представители от левицата направиха няколко опита да включат в дневния ред Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, в който е заложен размера на минималното трудово възнаграждение. ГЕРБ, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“ обаче отхвърляха това предложение.

„Дайте възможност на народното представителство да се произнесе по това каква да бъде минималната работна заплата. Вие не допускате дори да се гледа в дневния ред. Отхвърлете го, ако искате, но нека българските граждани да видят. Не можете да се скриете“, призова Свиленски.

„Всички подкрепихте на първо четене този законопроект. Има 500 000 българи, които чакат това наше решение“, каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

„Не разбирам народните представители, които гласуват „против“ това. От кого спестяват? Защо винаги се помага на богатите, а бедните остават настрана?“, изрази недоумението си Иван Иванов от парламентарната трибуна.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html