неделя, 5 май 2024 г.

Директорът на „Шейново“ с подробности за разменените бебета

Директорът на АГ „Шейново“д-р Румен Велев даде пресконференция и осветли ситуацията с разменените бебета, като заяви, че грешката е станала при гривните на майките, които са разменени. Той изтъкна, че нито майките, нито персонала са обърнали внимание и определи случилото се като  „Низ от нелепи случайности и грешка на един човек, който в началото е объркал нещата“ – така директорът на столичната АГ болница „Шейново“ определи случая с размяната на две бебета в лечебното заведение.

Здравният министър за разменените бебета: Вероятно е човешка грешка (ВИДЕО)

Той изтъкна, че е готов да си подаде оставката, ако се установи, че има процедурни отношения, довели до случая.Проверката към момента показва, че бебетата най-вероятно са разменени в кошчетата им преди първото предаване на майките им.

28 души са разпитани за разменените бебета, прокуратурата не изключва умисъл

„Искам да използвам случая да поднеса извинения на семействата.Искам да ви уверя в това че искаме този казус да бъде разрешен възможно най-бързо и най- най-добре е за двете семейства. Да се извиня и на вас, защото вчерашния ден беше изключително напрегнат и аз не можех да обърна внимание на всички ваши повиквания. Искам да изясним всички въпроси, които касаят този случай, да отговарям на вашите въпроси. Повече от седмица текат няколко проверки в нашата болница. В момента, в който разбрах за случая подадох сигнал на разследващите органи, които своевременно образуваха производство. Ние искахме да се запази мълчание, за запазване на лична информация и лични данни вече  заради семействата защото те са потърпевши. Известно е кое дете на кой е и предстои юридическа процедура. Тече и вътрешна, наша проверка. Няма грешка в гривничките на бебетата. Те са с гривните, които са поставени при раждането, а има разминаване при тези на майките“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html